2 dagen in Vientiane (hoofdstad Laos)
Op dinsdag , rond 14u, zijn we met een VIP bus (als je de bus ziet schrik je, maar dit is het meest luxe vervoermiddel in deze omgeving) van Vang Vieng naar Vientiane vertrokken. De rit is 155 km, maar de wegen zijn echt dramatisch slecht. Alleen maar gaten in het wegdek en je rijdt alleen door kleine dorpjes heen (er is dus maar 1 weg van Noord naar Zuid). We zaten voorin in de bus, dus hadden een schitterend uitzicht. Er is veel bedrijvigheid in de dorpjes en soms moet de bus stoppen voor loslopende koeien. Hoe dichter bij de hoofstad Vientiane, hoe meer hectiek! Rond 18u werden we in het centrum afgezet. We zijn direct opzoek gegaan naar een guest-house, en het was niet eenvoudig om er een te vinden, want de meesten waren al vol. Toch iets gevonden, niet echt optimaal, maar we hadden geen zin om verder te zoeken. 's-Avonds gezellig wat gedronken op de boulevard; Vientiane is een heel gezellig plaatsje.
De volgende dag hebben we wederom fietsen gehuurd (kosten 10.000 kip = 1 euro per fiets) en hebben heerlijk in de omgeving gefiets. We hebben o.a. de PatyXay (zie foto) en Presidentiel paleis gezien. Ook hebben we de boulevard goed bekeken; deze is in aanbouw en ziet er erg leuk uit.
Ook kwamen we door China Town en we zagen hier een heel leuk restaurantje, waar veel mensen uit Loas kwamen eten. We hebben hier Sinjoon en Nem Neung (zie foto's) gegeten. Wel eerst wat uitleg gevraagd aan de locals, hoe je dit klaar moet maken (als een soort soep) en moet eten. Het was echt overheerlijk!
's-Avonds op de boulevard, in een Mexicaanse pub wat gedronken en daar ontmoeten wij 2 Zwitsers die op wereldreis waren met de auto, en 2 jaar onderweg (is de planning). Heel leuk om verhalen uit te wisselen. Het was zo gezellig dat we als laatste gasten de bar moesten verlaten.
Vandaag gaan we weer fietsen huren en naar Pha That Luang (= meest belangrijke nationaal monument in Laos) en tevens gaan we naar een gebied met wat kleine waterpartijen. Vanavond gaan we om 19u met de slaapbus (volgens de plaatjes luxe bedden) naar Pakse (is 677 km naar t Zuiden) en volgens de planning zijn we daar rond 7u vrijdag ochtend.
Het is een heerlijke vakantie en optimaal genieten. We zien heel veel en ontmoeten ook veel leuke mensen. We hebben besloten om niet naar Noord-Vietnam (omgeving Hanoi & Halong Bay) te gaan, ivm de lage temperatuur (11-15 graden) die daar momenteel is. We houden contact.......en wordt vervolgd!
Dat jullie als laatste aan de bar zaten?.......verwacht je toch niet!
Hey Yvonne en Piet
Ik heb met verbazing jullie reisverhalen gelezen en foto's gezien ... man wat een avontuur ! Jullie hadden natuurlijk al een stukje van de wereld gezien maar toch ... het moet gewoon fantastisch zijn ! Zo leer je een land met zijn kultuur en mensen en gebruiken ... echt wel kennen ! We blijven jullie zeker volgen!
Groetjes van ons allen Jelle, Hannes, Wim en Katia