Piet-en-Yvonne-in-Azie.reismee.nl

Van Laos naar Cambodja (Siem Reap)

Om 8u vertrok de boot van het eiland Don Det naar het vaste land, en vandaar met de bus naar de grens. De volwassen chauffeur (in tegenstelling tot de chauffeur van 15 jaar die ons naar de watervallen heeft gebracht), bracht ons op een verantwoorde wijze naar de grenspost.

Na de ervaring van de Laos grens (laten we het maar een show noemen), was deze uitvoering wat eenvoudiger. We moesten ons eerst uitschrijven, en 2 US dollar betalen, daarna een gezondheidsverklaring opmaken (weer 1 US dollar betalen) en daarna kregen we de stempel en een mooi visum sticker (ook weer betalen: 23 US dollar). Toen dacht iedereen dat het voor elkaar was, maar weer het volgende loket. Reden niet duidelijk, maar weer betalen (1 US dollar). Dit alles was in ong. 30 minuten gepiept, dus nu snel naar Cambodja.

Maar...............helaas....we moesten wachten bij kleine weg-restaurantjes, in een hitte van >30 graden en maar wachten, wachten en wachten. Rond 12 u, na de laatste politie controle, gingen we opweg met een overvolle bus. het is nl. zo dat er geen tickets geteld worden, dus iedereen is welkom. Er waren ong. 20 personen, met een ticket maar geen zitplaats in de bus. er werd gezegd: dit duurt ongeveer 15 minuten, maar uiteindelijk werden rond 21u de passagiers gesplitst in 2 bussen (1 bus naar Siem Reap en de andere bus naar de hoofdstad Phnom Phen). Wij kwamen toen uitendelijk in die beloofde VIP bus en moesten nog 3.5 uur rijden en niet alle wegen geasfalteerd.

De totale rit was wel een enorme belevenis en heel veel onderweg gezien (zie foto's). De reisleider van de bus, wist wel een hotel en voor 10 US Dollar hebben we een schitterende kamer, waar we totaal 4 nachten blijven.

Vandaag hebben we wederom fietsen gehuurd en heerlijk rondgereden in Siem Reap. We hebben gelunched bij een schitterend restaurant, de eigenaar een Italiaan en had de zaken goed voor elkaar. Eindelijk een goed glas wijn, dus voor 12u had ik een mooie karraf met rode wijn voor me staan. Nu heerlijk chillen aan het zwembad en de komende dagen gaan de de Angkor Wat bezoeken.

Proost!!

ann uit Belgie

Ik heb net weer alle reisverhalen gelezen, ik ben weer mee in jullie avontuur. Ik ben al benieuwd wat Cambodja zal brengen. Have fun.....

Leo en Annemiek

Hartstikke leuk weer om al jullie avonturen mee te kunnen beleven op deze manier. Foto van Piet en de bagage vond ik erg mooi, zo alleen op die eenzame lege rechte weg richting grenspost. Is heel wat anders dan dat georganiseerde hier. Geniet er nog veel van en we kijken al weer uit naar jullie volgende verhaal.

groetjes uit een koud Delft (noord-oosten snerpend koude wind, vingers vriezen aan je golfstokken vast)

Henny

Jullie maken wel een hoop mee zeg! En leuk dat we mogen meegenieten. Piet de foto's van de reunie heeft Bert ontvangen. Het weekend zet hij ze op internet. Ben benieuwd. Tot laterrrrrrrr en proost terug!!