Piet-en-Yvonne-in-Azie.reismee.nl

Phnom Penh en Sihanoukville (Cambodja)

Zondag zijn we vanuit Battambang met de bus naar Phnom Penh gereden, deze rit duurde ong. 8 uur. De omgeving was een beetje saai; alleen maar geoogste rijstvelden en een hoop armoede, maar de mensen blijven wel lachen.

Phnom Penh is Bangkok in het klein en enorm druk en hectisch en smerig. We zijn direct een guesthouse gaan zoeken, en moesten bij de verschillende guesthouses 4 hele lange trappen op. De meeste redelijk smerig, maar na enkele malen die trapen op en neer (om de kamer te controleren), hebben we toch maar een kamer op de 4e verdieping genomen. Geen Airco (wel fan) en geen warm water, maar na het traplopen verlang je alleen nog maar naar een koude douche. 's-Avonds gezellig gegeten en wat gedronken aan de boulevard.

De volgende dag, na het ontbijt toch besloten om naar de kust te gaan een wat uit te rusten van al de hectiek!

Maandag dus,wederom een busrit, met een afwisseld uitzicht (bergen, water, rijsvelden en natuurlijk de armoede). Na 5 uur (was gepland 3uur), arriveerden we in Sihanoukville. Daar dit ook een hectische stad is, wilden we een guesthouse zoeken, aan het strand en lekker relax.

Als je uit de bus komt, wordt je direct overvallen door de tuk-tuk (mafia) chauffeurs en een vriendelijke Cambodjaan heeft ons naar Otres Beach gebracht. Dit is ong. 5 km van het centrum, in een kleine baai en een schitterend rustig strand. We hebben we voor 5 een heel leuk hutje gehuurd met uitzicht op zee, dus optimaal genieten. Verderop zijn allemaal kleine strandtentjes, met happy hour en bier is hier 75 cent. PROOST!

Er is geen wifi aansluiting op het kleine paradijsje, dus nu zitten we bij een benzine station dit verhaal te schrijven. De komende dagen wat minder on-line en info, maar we zullen dit ook wel weer overleven.

Morgen gaan we met onze nieuwe Hollandse vrienden varen, snorken en 3 eilanden hoppen, dus dat gaat weer een mooie dag worden. Helaas nu het snoertje van fototoestel naar laptop vergeten, dus geen nieuwe foto's, maar die downloaden binnenkort.
Warme en hartelijk groetjes van Bounty Cambodja.

gitte

oh, ik ben zo jalours, ik weet precies waar jullie zitten.
die boottocht naar de eilanden is ook het einde,alleen weinig koraal en vissen.nog een tip,als je wat mobiler wil zijn en ook de andere stranden en de stadt wil zien, moet je een brommer huren voor 4.- dollar per dag,met de fiets is het niet te doen,S-ville is zo uitgestrekt,maar best de moeite waard.

katia en wim

jullie hebben blijkbaar al heel wat uurtjes op de bus doorgebracht, maar daartegenover staat dan dat jullie al heel veel gezien hebben hé ... en een leuk hutje met een schitterend strand en uitzicht op zee .. in lekker weer ... amai dat moet de max zijn ! ;-)
groetjes

ann uit Belgie

Ik kijk al uit naar de foto's om mij het hutje en het strandje te kunnen voorstellen.....