Sihanoukville en omgeving (Cambodja)
Sihanoukville is een leuke en geweldige stad. Er zijn hele drukke stranden, maar iets buiten het centrum is het erg rustig en hier hebben wij onze stek gevonden. Een eenvoudig bamboe hutje met uitzicht op de baai. De eerste avond hier was Yvonne aan het lezen op het balkon en plots viel er een soort van pad/hagedis, van ong. 15 cm op haar hoofd. Dat lieve beest bleek te verblijven in het dak van onze hut. Natuurlijk even paniek (weet niet wie het bangst was.....), en ook wat bloed door het krabben op de neus, maar het glaasje wijn maakte alles weer rustig en beheersbaar.
De volgende dag hebben we een brommertje voor de rest van de week gehuurd. Wij lekker tuffen en ineens stond de Cambodjaanse bromsnor op de weg en werden wij aangehouden. Of Piet even zijn rijbewijs wilde laten zien; geen probleem dus en we mochten weer door. Het schijnt dat rondom het Chinese Nieuwjaar, het zakgeld van oom agent aangevuld moet worden, dus als je maar een hele kleine overtreding maakt, moeten de dollars betaald worden. Lange leven de Corruptie!
Gisteren zijn we de hele dag met een boot op pad geweest; hebben heerlijk gezwommen, gesnorkeld en ge-BBQ-ed. Op de terugweg, heeft de schipper zee-egels aan een spies gestoken en wij mochten het vlees hiervan proeven. In het begin was dat nogal vreemd, maar het smaakt naar mosselvlees.
De komende dagen blijven we hier in de omgeving en het weekend gaan we door naar Vietnam (vanmorgen een visum geregeld voor een maand Vietnam). Hoelang we in Vietnam blijven weten we nog niet, en alles is dus een hele mooie verassing. Tot later en het is hier nog steeds FANTASTISCH!
Ja, dat zal wel even verschieten zijn zo'n beest op je hoofd. Ik kan me goed voorstellen hoe Yvonne zal gegild hebben!
Precies wel een fantastische vakantie! Geniet er met volle teugen van!
Vele groetjes uit het miezerige Belgie!
Ja...... dan raak je wel even van het pad af .............
met zo'n tropische verassing op je neus.
Mien, waar is mijn feestneus, Mien waar is mijn neus......
(tralalala tralala)
Dikke kus
Jan en Anita
Ik heb Yvonne haar reactie ooit gezien toen ze een paar kleine donderbeestjes ontdekte.....Niet normaal, Volgens mij heeft Piet geluk dat hij nog leeft :O))))
1 groot avontuur die reis van jullie, we leven mee, ja niet met die dakbewoners natuurlijk, dat is even wat minder. geniet ervan en maak ons jaloers met die strandhutjes pfff. groetjes uit saai somber delft.
we hadden jullie nog niet eerder gevolgd, maar nu wel
leuk om te lezen en te zien dat jullie het zo naar je zin hebben geniet er nog even van
Hoi Piet en Yvonne,
hoe iesie, je krijgt toch nog goed te eten want je bent volgens de foto´s niets afgevallen. Maar dat mag de pret niet drukken. Leuk dat ik je kan volgen wat jullie doen. Ik blijf jullie volgen.
Groetjes je nichie uit limburg