Piet-en-Yvonne-in-Azie.reismee.nl

Ho Chi Min City en opweg naar Mui Ne

Na een prima vlucht van 10 uur, van Amsterdam naar Bangkok, kwamen we op ons vertrouwde vliegveld van Bangkok. Daar we een vlucht direct hierachteraan hadden naar Ho Chi Min City (HCMC), werd aangegeven dat we direct doorkonden naar de gate. Maar helaas, veel bellen van de bali mensen en we moesten eerst Thailand in, stempelen en wachten dus en daarna Thailand weer uit en op weg naar Vietnam. Gelukkig was het redelijk rustig en hebben we weer wat stempels in het paspoort. De vlucht naar Vietnam, 1.5 uur ook prima verlopen en we dachten met de bus naar het backpackers centrum (Pham Ngu Lao) tegaan, maar omdat het Chinees Nieuwjaar is, waren de bussen om 18u gestopt want iedereen is aan het feesten. Wij stonden dus om 18:15 een beetje rond te kijken. Ook liepen er wat andere mensen, die ook op zoek waren en we hebben met 5 personen een taxi genomen.

Heerlijk om weer terug te gaan en na wat rondlopen hebben we een mooie kamer gevonden in Happy Inn guesthouse. Natuurlijk een beetje afdingen en voor 22$ een schitterende kamer met uitzicht op de straat. We dachten een 'stille' straat, maar er was 'Nieuwjaarlawaai' tot 03u, maar toch ook wel gezellig.

Na even opgefrist te zijn, zijn we eerst wat gaan eten in een Indiaas restaurant (Chicken Korma & Garlic naan). Hierna naar Cafe Lien een Bucket Vodka/Orange (was dus gewoon een soort jam-pot, met drank) en een biertje. Hierna lekker slapen en soms werden we wakker van het feestgedruis.

De volgende dag een beetje rondgewandeld en opzoek naar een reisburo, die daar veelvuldig aanwezig zijn. Door de Nieuwjaarsfeest, waren veel reisburo's dicht, maar de grotere reisburo's waren gewoon open en we hebben een bus ticket voor Mui Ne geboekt. Dit is ca. 5 uur rijden. Helaas zijn er geen snelwegen in Vietnam (in ieder geval waar wij zijn) en de trip is gewoon door dorpen en rijstvelden, maar we mogen niet klagen. De laatste avond in Ho Chi Min City zijn we weer op de kleine stoeltjes Bia Hoi (bier) gaan drinken en gezellig gekletst met Europeanen en Amerikanen, die Engels geven op prive-scholen in de omgeving. Ook gaf een vrouw aan dat ze binnenkort naar Hanoi gaat en met 90 leraren gaat fietsen naar HCMC. Toen ik aangaf dat dat toch wel 2000 km is, die ze moeten afleggen in 1 maand, schrok ze toch wel even.

HCMC is nog steeds erg hectisch, druk en warm. Hier geen last van de crises en de 'leraren' vonden het nu rustig omdat veel mensen op vakantie zijn en naar familie om te feesten. Het verkeer blijft ons ook steeds verwonderen! Zoveel mensen op brommertjes en ook is het een uitdaging om de weg over te steken. De mensen stoppen niet, maar rijden gewoon om je heen en je moet gewoon doorlopen.

Vanmorgen vroeg opgestaan, want we moesten om 7:30u verzamelen en de bus vertrok om 8u. Altijd erg leuk en er gebeurd veel. Ook stopt de bus op de meest vreemde plaatsen, zodat mensen eruit kunnen en ook komen er steeds nieuwe mensen bij, zodat we het laatste stuk meer passagiers dan plaatsen hadden, dus gewoon staan. Vanmiddag zijn we aangekomen in Mui Ne. Een badplaats met veel witte en rode duinen die we de komende dagen gaan bezoeken. Mui ne is een langgrekte badplaats en door Nieuwjaar, was het niet eenvoudig een kamer voor een redelijke prijs te krijgen. De eerste kamers/guesthousen waren allemaal vol. Er stopte een Viatnamees op een brommer en die heeft zijn hulp aangeboden. Piet achterop en Yvonne bleef achter bij de bagage. Bij het 4e guesthouse was het raak en hier hebben we een schitterende kamer. Wel aan de zee, maar hier kunnen we helaas niet zwemmen, maar wel een stuk verder op. Morgen dus opzoek naar een brommertje en de buurt gaan verkennen en lekker in de zee zwemmen, of we zoeken een zwembad op.

Het is weer ouderwets en zalig om terug tezijn in ZO-Azie en tevens heerlijk relax.

Liefs uit Mui Ne en tot over een paar dagen.

Loes

O, wat klinkt dat allemaal weer heerlijk.
Het is ook net alsof ik vorige week jullie vorige reisverslagen heb zitten lezen.
Wat gaat de tijd toch snel! Geniet!!!
X

Tony en Sandra

Klinkt goed hoor allemaal! Als ik het goed begrijp, blijven jullie nu een paar dagen in Mui Ne? veel (brommer)plezier en geniet van elkaar en de omgeving!

Henny

Geweldig weer. Geniet er lekker van, maar dat is overbodig om te zeggen, want dan doen jullie ook!!

Martijn en Monique

Hee allebei, dat klinkt weer uitermate ontspannen allemaal. Misschien goed als jullie nog wat vuurwerk scoren voor volgend jaar hahaha. Geniet er lekker van en doe voorzichtig op die brommertjes. Groetjes uit een druilerig Den Haag ('t is druk op het werk ;)hahaha).

anneke en ries

Genietse! Prima zo.
heb gisteren iets verkeetds gegeten denk ik en nu buikloop.
Het eten is hier niet te pruimen en baggervet, maar ja, de zee is
geweldig, tikkeltje koud. Vanavond in luxe vrieskist naar merida, een leuke studentenstad. Veel plezier verder, we denken aan jullie hier aan het anderr eind van de wereld.
Liefs
Anneke en Ries

gitte mekking

het lijkt, alsof ik met jullie meereis, de zelfde route, die wij vorig jaar gedaan hebben.ik heb jullie gewaarschuwd, dat het rond het nieuwjaarsfeest moeilijk kan zijn met verplaatsen en kamers vinden, dat hebben we 3 jaar geleden meegemaakt.maar er is altijd een oplossing, gewoon laten lopen,als het loopt,typisch asiatisch.wat zou ik ervoor geven om met jullie mee te mogen reisen.
ik geniet van jullie verslagen.
groetjes gitte

katia

allemaal heel erg spannend jullie reisverhalen ! veel plezier !

Herma

Hallo Piet & Yvonne,

Leuk om jullie verhalen uit Vietnam te lezen. Ook heel herkenbaar de foto's van de brommers en de lage plastic stoelen bij de "restaurants" op straat. Ik hoop dat jullie beter weer hebben dan wij hebben gehad. Geniet ervan en tot horens. Groetjes Herma

jullie verhaal doet ons weer terug gaan naar vietnam in 2008.Naast de brommers waren we ook zeer verbaast over het elektriche netwerk boven de straat.

vanochtend weer gerepeteerd. Even een kleine terugblik op afgelopen donderdag Op drie na waren ze er allemaal en het was een fantastische dienst.
maak nog heel veel plezier
jos en ria